tisdag 31 augusti 2010

Förlossningsberättelse
Den 20 april kl 8.45 hade vi tid på Specialist mödravården på Usö. Vi fick in för undersökning,vi var definitivt klara för en frlossning tyckte läkaren,en hon hade 12 par att bedöma och 3 platser att fylla. Så vi trodde inte vi hade någon chans.
Vi vantade i 2 timmar på svar, tillslut kom Läkaren och bad oss följa med till förlossningen..=).
Vi fick en rum och en Barnmorska. Kl 12 satte de in en ballong för igångsättning, hon misslyckades 2 gånger, men på det 3.e försöket gick det. Det var mest obehagligt, och kl 14.30 tog de bort den. 15.00 tog de hål på vattnet och satte dropp, värkarna startade med en gång.
Timmarna gick och andades mig igenom värkarna, de var riktigt kraftiga och jag tänkte hela tiden att jag skulle be om lustgas. Men det blev aldrig av.
Kl 20.15 satte de Epidural i samband med att de höga värkstimulerandet. Det vart ju ingen skillnad då kan jag tycket, värkarna gjorde ju fortfarande skitont. 20.45 kom krystvärkarna. När barnmorskan sa åt mig att sluta krysta, så kände jag bara att jag inte orkade med en värk till så jag tryckte till, okej, jag tar han nu sa barnmorskan och då kom han..21.14<3
Han skrek som en besatt, ja luta mig bara bakåt och slappna av. Efter ca 10 min fråga barnmorskan om jag ville se vem det var, och höll upp honom så man såg den lilla snoppen. Sen tog Peter honom, tills jag var helt färdig för att sätta mig upp och hålla i honom själv. Han fick heta Ralf ungefär 5 minuter efter han föddes, han hade definitivt pipan för att bli rocksångare, som han skrek.

De hade mycket att göra på förlossningen den kvällen, så min barnmorska förlöste själv, ungefär samtidigt som den andra barnmorskan kom så hade han precis kommit ut.

Vi blev igångsatta för högt/lågt Blodtryck, Knepiga värden och det allmänna välmåendet hos modern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar