onsdag 28 juli 2010

Det här med att sova..


är inte det lite överskattat..Nej, det tycker jag inte. Man funkar liksom inte som människa när man inte får sova. Och hemma är det en ständig tävling om vem som ska få sova, och det skapar naturligtvis irritation.
Jag har mer blåmärken på kroppen än en fribrottare, då man snubblar och far in i diverse dörrkarmar och sängstommar när man är som tröttast.
Just nu har jag ett ständigt blåmärke strax under knät där våran sängstomme passar precis in i profilen. Huden är så öm att man inte ens känner när man slår i där, den biten har nog ruttnat.
Tröjor ut och in, trosor bak och fram och mascara UNDER ögona, istället för på ögonfransarna.
Man blir också lite lätt känslig för att bryta ihop överallt, ungefär som den dagen man fått sova 2,2 timmar TOTALT, och Freja trotsar och lägger sig raklång på golvet inne på Ica. Det är STANDARD
Då väljer jag att bara ignorera problemet och gå, varpå hon skriker mamma mamma mamma..
Just då vill jag gråta,skrika och dra av mig håret, samtidigt som man tänker.-Vem är du?, Sluta kalla mig mamma.

Men såklart så vänder man ju och bär sin 17 kilos guldklimp genom hela affären. Det tar ungefär en timme att göra Ica, 1 steg framåt, 14 tillbaka.
Och det är ju då man möter de som älskar bebisar. Oj va stor och söt han är!, Är det inte härligt?, Går allt bra?
Då kommer gråten, och man vill bara slänga sig på axeln på den som frågar och berätta sin livshistoria, och säga hur trött man är.

Jag blir så avundsjuk på folk som får sova. Bara ordet är så härligt att ha i munnen.
Freja sover ju mycket och bra, nån som har tips på hur man kan få RALF att sova mer på natten?

När man städat hela lägenheten medans han har sovit, då tänker man. -Då kan jag passa på att vila tills han vaknar..HAHA, ungefär samtidigt som man nästan nuddar soffan med rumpan så börjar skriket från sovrummet. Så nu har jag slutat med städning. Det var enklast så.
Jag älskar mina barn. Men jag behöver sömn.

Därför är det så skönt att jobba lördagar, då får man sova både före och efter jobbet! Minsann

7 kommentarer:

 1. Hej! Känner verkligen igen mig i det du skriver... Eller rättare sagt KÄNDE igen mig som det var när Albin var ett par månader yngre än han är nu. Man fick aldrig sova och han bara skrek och Kelvin ville ha uppmärksamhet samtidigt, man ville bara lägga sig ner och dö vissa dagar "de flesta dagar". Men SÅ FORT Albin började sova hela nätter så vände det, och visst kan man ha en dålig dag ibland, men gud va underbart det är att få känna sig lycklig och pigg igen. Sömn är ju verkligen det viktigaste som finns för humöret. Hoppas det blir bättre för dig snart, Har du testat fem minuters metoden på honom? Det var när vi började med det som Albin lärde sig sova bättre och längre :)

  SvaraRadera
 2. Nej jag har inte testat det, freja var lite äldre när jag pröva de. Tror du det funkar fast han är 3 månader??För då prövar jag mer än gärna...

  SvaraRadera
 3. Lider med dig.. men de kommer bli bättre. Adrian var ett monster exempel på att äta på natten till 1 års ålder.. men tack gode gud så har har slutat nu. Det kommer för dig med.. jag lovar.
  Du och peter får ta en egen dag var som ni åker hemifrån och vilar upp er lite.. man får försöka unna sig sånt ibland.. annars blir man ju knäpp.
  Ha det så bra
  Kram

  SvaraRadera
 4. Tänk vad jag gnällt för att inte Vincent sovit så bra på nätterna.. Han vaknade typ varannan timme. Började ge ersättning på kvällen innan läggdags och första gången han vaknade på natten. Nu sover han iallafall 4 timmar i sträck! Ammar du? Har också hört att dem kan sova bättre om dem ligger på mage men det är ju lite otäckt tycker jag. En i min mammagrupp fick börja ge sin son gröt på kvällen för att han sov oroligt. Fråga! Hoppas du får lite sömn snart och du får tänka på att det kommer att bli bättre! MVH Jane

  SvaraRadera
 5. Jag ger gröt på kvällen, och en gång på dan för att vänja hans mage. Och jag ammar inte, och han sover skit bra på mage.När han fattar att han ska lägga huvudet på sne så han kan andas..

  Jag skulle gärna åka bort med Peter en dag,,men det är ingen som vill ha han..=/

  SvaraRadera
 6. Albin var ju 8 mån när vi började med 5 minuters metoden, jag har ingen aning om när man kan börja med det... Men det du kanske kan göra annars som jag vet att en vän till mig gjorde var att sluta ge mat på natten, när han vaknar så ge honom bara vatten i en flaska. Det funkade jätte bra för min kompis, det tog bara 2 eller tre nätter och sen vaknade han inte på nätterna längre för då förstod han att han ändå inte får någon mat :) Låter lite grymt kanske men vad gör man inte för sömn! :)

  SvaraRadera
 7. Jo jag vill ha honom. Det vet du ju, när som helst om jag inte jobbar. Pok

  SvaraRadera