onsdag 16 juni 2010

KOLIK


Är ett ganska otäckt ord. Något jag aldrig trodde jag skulle behöva säga. Mitt barn har kolik. Mild kolik. Jag kan inte förstå hur de som har barn med Ordentlig kolik klarar sig. Hans jobbiga period är mellan 6-8 på morgonen, och 18-21 på kvällen, det finns ett sätt att få honom tyst på. Och det är att banka honom i rumpan, och då menar jag inte en mild klapp, utan mer bank bank
Man blir arg, man tycker synd om han, och som förälder blir man otroligt obekväm. När någon ska hålla i honom tex. och han börjar knorra på väg att börja skrika. Då ursäktar man sig och frågar om man ska ta honom. Man kan aldrig riktigt slappna av, vem vill hålla i en skrikande bebis liksom?
Minifom, magdroppar och kvällsmassage, har fått oss att hoppas att kolik försvinner. Jag ska inte säga för mycket men det går åt rätt håll, knepigt, för alla säger ju att minifom inte funkar.

2 kommentarer:

  1. Stina får också minifom, hon har inte kolik men magknip. Och de har hjälpt för henne. Hoppas att det hjälper för er också. Så jobbigt när de är ledsna. Kram från veronica i föräldragruppen.

    SvaraRadera
  2. Mijo hade kolik i 3 mån oxå. skrev hela kvällarna. otäckt och jobbigt. + att ja hade min 4 åriga dotter. + var själv på veckorna.! alltså pappan jobbar borta som du nog redan läst :O) thihi.. men otäckt med kolik och hoppas på 3.an nu INTE får KOLIK! dåå döör ja. ! men det hela blev lite bättre av minifom MASSA droppar och även Och dom e hårda i magen lite laktulos, även byta ut välling till laktos.. hoppas dte löser sig för er ! Men koliken ! Men håll ut dte går snart över :S =)

    SvaraRadera