torsdag 8 april 2010

Arga Lyx Ätaren


Jag kollade på arga snickaren i går och blir helt förstummad av hur mycket som kan vara fel i ett hem..Enligt snickaren i alla fall. Så ligger man hemma och tänker-"Va skönt att man bor i hyreshus där allt är gjort med Kollektivavtal och man inte har något ansvar om det händer något", men var inte så säker på det, innanför mina väggar kanske nästa Program av Fuskbyggarna ska filmas. "Kollektivavtal" är bara ett tryggt ord, ungefär som "Varudeklarerat".
Nu är det ju tv så de får säkert späda på lite mer än vad som kanske skulle ha gjorts i vanliga fall.

Ja menar vanliga smarta högskoleutbildade människor kan ju inte på allvar vara så dumma så att PRECIS allt är fel i hemmet, utan de får säkert skriva på något kontrakt om att allt ska ut i etern, så det låter illa. Bara för att andra ska lära sig.

Men det jag blev tagen av var när de gick in i köket och man såg in i deras köksskåp,där Snickaren skulle klaga på något i konstruktionen. Då fanns där färdiga såser, nyponsoppa, chokladpudding konservburkar mmm..
Då kändes det som att Anna Skipper skulle komma in helt plötsligt och dra mamman i huset åt sidan, och förklara att den här skräpmaten får hjärtat att dansa hambo.

Eller när de bar ut värdesaker och kastade grejer i en container som en lastbil sedan skulle hämta upp så kändes det som att Charlie och Mattias från Lyxfällan skulle komma och väga skrotet. För att sedan få betalt för de som var något att ha så de kunde använda de pengarna till renoveringen som Arga snickaren gjorde.

Om det hade varit en kombo av alla dessa program, som jag för en kort stund fick för mig så hade ju familjen stått kvar med endast en gjuten platta till huset. För att allt annat var fel, både mat,konstruktion och pengaflödet. För snickaren ville ju riva ut all el och rörmokeri och vissa väggar. Om Anna Skipper hade varit där hade hon ju tagit hela familjen kostförråd och nypit dem i fettet. Och Charlie och Mattias hade sålt allt av värde, och rensat ut resten.

Man blir så fruktansvärt skadad av att titta på alla dessa program. Men jag beundrar de som vågar ställa upp. Och man lär sig lite..

Man kan ju även säga att det är rätt personer(Starka Personligheter som vet vad de pratar om) som håller i Tv-Programmen. Jag skulle tex inte vilja behöva förklara för Charlie i Lyxfällan, ett av mina impulsköp på söta ljuslyktor. Jag skulle blir grisrosa i ansiktet och skämmas som en hund.

Eller förklara för Anna Skipper varför jag tror att Billys Pan Pizza blir nyttigare med lite "Fräsch Sallad" till, och sen skulle jag aldrig heller vifta med en skruvmejsel framför näsan på Arga Snickaren samtidigt som jag nynnar "Na na Na Naaa"..och flina..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar