lördag 13 mars 2010

Trolbindande


Makkapakka,Pinkey Ponky, Iggle Piggle, Upsy Daisy och Tombliboer.
Nej Jag sluddrar inte bland tangenterna och har druckit mig sådär redlös nu igen.

Det är alltså huvudinnehållet i Frejas favoritprogram i Drömmarnas Trädgård.
Man kan lätt tro att det är en hjärndöd människa som suttit och spela på läppen i en mörk lägenhet någonstans, för att emellanåt hickat fram dessa minst sagt (o)fantasifulla namn.
Figurerna befinner sig i en grön fin skog, springer runt och fnittrar och mumlar i en ljus stämma. Det finns ingen konkret handling, ingen hjälte och framförallt ingen skurk.

Om man som vuxen ser detta program en gång, så känns det lika givande som vårat härliga vinterväder. Ironi
Men alla dumma och elaka kommentarer man än må ha haft om detta program, så kan det bara beskrivas med ett ord: Trollbindande

Så fort Freja hör Plinget i introt, som spelas i början, så skriker hon rätt ut.."MAKKAPAKKA"... och sitter sen helt förstenad när de visar dagens avsnitt som handlar om just det..Ingenting.

Man kan som sagt skaka på huvudet åt själva programmet, men jag låter det vara osagt om Hon/Han med Programidén skrattar hela vägen till banken. Förmodligen ligger Han/Hon i ett badkar fyllt med sedlar och en cigarr i mungipan. Lyllos.

Visst, det är ju inte realistiskt för fem öre i en värld där alla är mjuka och fnissar åt allting, där färgglada ballongskepp landar mitt i en lövfri skog, där små Kina liknande gubbar sover på rad i ett pappershus eller solen ALLTID skiner.

Men det är väl ingen som påstått det heller?
För läser man noga på fodralet så står där att Drömmarnas Trädgård är ett ställe som existerar mellan Vaken och Sovande i Barnens Fanstasi.

Och allvarligt talat, Vi vuxna har rätt udda Fantasier/Drömmar och Uttryck för saker och ting.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar