måndag 8 mars 2010

Nojjig


Min almanacka lyckas alltid bli så överfull.
Jag plitar ner allt, jag har blivit otroligt nojig att jag ska glömma grejer.
Innan jag fick Freja handlade det mest om att jag ville vara viktig och se upptagen ut, genom att skriva ner allt i almanackan och med stora bokstäver så det det skulle se överfullt ut.
Sen övergick det mer i att det var smart att skriva ner allting, eftersom man måste ha mer rutiner med barn. Som te.x Barnmorksa,Bvc och dagistider.
Sen började det gå över i nojjigheter, som när de började elda i brevlådor här i Kumla,då började jag skriva ner när jag postade viktiga saker som till Försäkringskassan och Handels a-kassa, då visste jag ju senare om jag blivit drabbad av onödighetseldandet.
Eller om jag vunnit en auktion på Tradera, så skriver jag ner när jag vunnit denm och när jag har betalat, så vet jag om och när jag blivit lurad.(Jag räknar alltid med att jag blivit lurad tills grejerna landar i brevlådan) Det är lugnast så.

Jag skriver ner saker som jag vet att jag kommer komma ihåg, men av någon konstig anledning måste jag skriva nert i ändå.
Jag skriver upp, lediga dagar, vilken dag man får lön, barnbidrag, personalmöten, jobbartider, fika med någon, om jag varit på marieberg, när jag varit magsjuk, födelsedagar, om Freja är sjuk, med massor mera. Jag sparar även kalendrar som är förbrukade.
Denna lördag jobbar jag min 12:e lördag på raken och det står med kalendern som ett momentum. Vi får se hur många jag kommer göra på raken, för den 13:e kommer jag garanterat också plita ner.
Det kan ju handla om något slags kontrollbehov, att jag aldrig ska behöva erkänna att jag har fel, eller så handlar det om min osäkerhet. Som gör att jag måste hålla reda på mig själv till varje pris.
För vem gör det annars??
Jag har ju alltid annars bara haft mig själv att ta hand om.
Jag skulle faktiskt inte ha något emot att byta ut lite av informationen jag har i mitt huvud, mot lite viktiga grejer som tex multiplikationstabellen, finare ordboksord och synonymer(så man äntligen kan börja med de avancerade korsorden).
Också skulle ja vilja vara lite mer avslappnad och typ skita i att skriva ner allting och ha surfar T-shirt och en skateboard under armen och vara sådär avslappnad och cool.
Inte lägga fram kläder och bilnycklar kvällen innan och tänka ut hur arbetsdagen ska läggas upp innan jag kommer till jobbet.
Jag vill våga komma försent till jobbet och stämpla in efter passet börjat utan att vara stressad hela dagen. Men om det händer brukar det sluta med klotter i kalendern typ onsdag 9 mars: Stämplade in sent på jobbet.

Men en sak är säker. Trots mitt nojjiga beetende för att gå miste om något, så är det ingen som lurar mig. Jag vet vad jag gjort, dag, tid och år.

Finns det något ord för den här typen av åkomma?

(Bilden föreställer en nyförlöst Freja, och en lagom avslappnad mamma)

1 kommentar:

  1. Jag är lika samma. mår man bra av att skriva ner sitt liv för att minnas och inte glömma ska man göra det. Hjärnan är som sagt som oftast överfull och det kan vara nyttigt att ha det på papper istället.... jag döper din åkomma till klok... Ha en bra dag !

    SvaraRadera