fredag 12 mars 2010

Kort eller Kontant?


Det är så jäkla poppis att handla på kort tycker jag, det är jäkligt smidigt också. Ta ut pengar och ha kontanter är väldigt sällan det händer nuförtiden.

I små butiker har de ofta lappar på disken "Inga kortköp under 5o kronor", eller "Vid kortköp under 50 kronor så tas en avgift om 4 kronor ut" så då handlar man ju på sig massa, (ofta onyttiga) grejer för att slippa stanna någon annanstans.
Men de här företagen som utvecklar Kortbetalningsapparatmaskiner, hur funktionellt tänker dem. Ja menar alla tangenter och knappar som behövs, finns utplitat på maskinerna, med svensk text för Kontant, kredit, och Avbryt med mera.
Varför är det då alltid små lappar ditklistrade på maskinerna med extra uppmaningar?, som Tex. "Magnetremsan åt detta håll->", "Kontant" och "Godkänn Belopp".

Ser vi som kunder så himla dåligt och det blir så mycket fel, eller är det för att Kassörskorna är så trötta på att visa vilka knappar man ska trycka på...? Därför ger de exakta uppmaningar genom lappar på apparaten så de inte ens behöver tilltala kunden.

Å visst jag kan förstå,för allt för många har ju tydligen frågat så ett behov av en lapp har framkommit.

Vid det här laget borde man ju veta hur det funkar, nu är det ju så vanligt med Kortköp. Man har ju träffat på de flesta apparater i olika former storlekar och märken. Men det verkar vara en gemensam nämnare att apparaterna är otydliga/eller nåt annat. För likförbannat så är personal i butik där och klistrar sina små hemmagjorda lappar.
Däremot har jag aldrig träffat på en klisterlapp på någon kortmaskin på Ica eller Konsum, Kanske för att de sitter i kassan för kundens skull och sitter kvar. Medans andra butikspersonal har 1000 andra uppgifter också.?

Konstigt att en så himla enkel och stilren kortköpsmaskin blir överklistrad så snart.
Undrar bara rent allmänt vad orsaken är?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar