onsdag 10 mars 2010

Förgiftad eller trött?


Det känns som att jag är förgiftad av något. Och jag tror jag vet vad, det är våran bil som spökar(surprise). Det läcker in avgaser i kupen när man står stilla med den. Idag har jag åkt bil några gånger vilket resulterar i Aptrötthet och snurrighet. Eller är det bara inbillning? Jag vet inte om man kan bli avgasförgiftad. Jag ska fråga Google.se.
Eller vill man bara ha en anledning förutom graviditeten att känna sig trött?
Tyvärr måste man använda bilen till olika möten, jag kan inte gå dels för att det gör ont och dels för att man aldrig vet om man kommer fram helskinnad, och då får man väl börja gå 1½ timme innan utsatt tid till tex Barnmorskan.
Det är skrattretande.

Om jag hade Ork så skulle jag i morgondag åka och skrota Nöffen(golfen) och Ådin(audin) och ställa dit ett stycke Volvo 745:a till Peter som han vill ha, och ett stycke Volvo 360 som jag vill ha. Klappat och klart.

Jag är så frustrerad på bilar som inte funkar eller funkar halvt och är ihoptejpade eller klistrade så till den mildaste grad.
Jag vet bara att i helgen gör vi det sista upplivningsförsöket på Audin innan det är RIP. Känns sorgligt för jag har bra minnen till den bilen, men han får väl skylla sig själv som han håller på.
Jag har blivit psykiskt korkad av alla bil-krångel, så jag nu till och med tror att de har egna hjärnor och viljor och gör allt för att jävlas.

Och för att ni ska förstå hur betyngade det varit ska jag nu räkna upp alla fel som blivit, på våra innan alldeles perfekta bilar.

Golfen:
*3 av 4 dörrhandtag har blivit defekta av den extrema vintern, ibland får man till och med hoppa in från passagerarsidan(gissa hur lätt det är som höggravid)
*Vi har bytt topplockspackning, så att bilen skulle bli bra och sluta koka hela tiden, och då 3 andra packningar sönder och...
*..nu måste hela toppen bytas. Alltså hela motorn
*I och med de andra felen så låter avgasröret som en tattarbil, och det är inte alls skämmigt att åka runt i.
* Om man kör med kupe-fläkten på så kommer det in avgaser i kupen(läcka mellan grenrör och avgasrör) och om man har fläkten avstängd så börjar bilen mycket lättare koka. Det är bara att välja.
* Bilfan läcker glykol

Audin:
* Endast 3 av 4 vinterdäck sitter på, pga av bromsoket tar i det 4:e däcket så går det inte att sätta på.
* Framvagnen är instabil och gör att bilen svajar på vägen
* Bromsar bak är helt slut och måste bytas
* Oljelampan lyser och det tickar i motorn, pga av detta är den icke körbar.

Alla dessa problem som har blivit med våra bilar har kommit på löpande band sedan i somras,alltså sedan jag blivit gravid. Peter är skitduktig på bilar och skulle kunna laga allt. Men då ordna gud så snyggt för oss, att han skickade en Alaska vinter hit, så ingen av våra bekanta kan öppna upp några garagedörrar för oss, med 20 meters snödrivor. Och i och med de 120 minusgraderna gjort det omöjligt att arbeta utomhus med bilen. Det är tufft att känna att man har GUD med sig.

Hjälp innan jag blir hämtad av 2 killar i vita rockar.

1 kommentar: