söndag 21 februari 2010

Hej Dreadlocks


Jag har alltid velat prövat att haft dreadlocks, jag har dock kommit över det nu, men tycker människor med dreads är tuffa.
Ni vet när man går där på Ica och funderar på vad man behöver handla hem: Det nödvändiga som Ostbågar, Läsk och Smågodis(ironisk) lyckas nästan alltid nästla sig ner i påsen. Men som när man går förbi Schampo och balsam så tänker man: Neee, men jag har lite kvar. Jag kan köpa nästa gång. För vi är ju här och handlar så ofta ändå.(Yeah Right)
Detta fenomen har precis drabbat mig personligen då jag duschat och inte använt Balsam. Balsam är ju ofta det som saknas också, för visst fan tar man mer Balsam än schampo?, och Balsam-flaskan måste ju vara mindre.
Mitt hår är som tuggummi fast det är rent, och ligger samlat i stora korvar, jag kommer bli flintis om jag ska lyckas kamma ut detta.
Och allt detta för att jag med tvål som sved i ögonen fick kliva ur duschen och riva halvblint i toaskåpet efter något rengörande. Jag hittade Euroshoppers 2 in 1 schampo.
Den där flaskan man har lagt undan för att den var så jävla dålig, och tänkt att den kan vi lämna kvar på någon campingtoa i sommar när vi är ute och campar med husvagnen.

Varför känns allting med Euroshoppers schampo så billigt? Wella och Schwartzkopf har ju massa fina blommor och dekorationer på sina flaskor. Tjejen på bilden på Euroshoppers flaska har de ju inte ens haft råd att sätt ögon på. Ja menar nåt mer än en lila tjej(utan ögon) och rostbrun bakgrund med kundvagnar kan man väl åtstadkomma.
Eller spelar det ingen roll när flaskan kostar 4.95? Tydligen inte.
Det känns ungefär som att någon importör i Estland stått lutat mot en lastpall på en lastkaj med 2 in 1 schampo,cigg i mungipan, och ringt en kontakt i Sverige och erbjudit han att köpa den för billig peng.

Men jag funkar så att när jag har använt Euroshoppers Balsam så vräker jag på och baddar varje hårstrå omsorgsfullt,rycker på axlarna och tänker..Ja, men det kostar ju inget.
Men när man har märkesvara för 35 spänn/flaska så tar man en klick i storlek med en mintpastill och tänker: Ja, men det här dyra måste ju ändå vara ganska drygt(för att övertyga sig själv)

Jag vet att jag inte lämnar kvar några 35 kronors balsamflaskor på Campingtoaletter i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar