onsdag 3 februari 2010

Hantverk


Nu är planeringen för Frejas Kalas klar. Medans hon ligger och göttar sig med en bra film(förmodligen Dora) så sitter jag här och gnuggar.
På lördag blir det kalas med "Faster" och "Farmor". Då serveras Carrot Kake med Creme Cheese Frosting. Kände ni hur mycket godare det blev bara av att jag gjorde en "Leila"och lägger in lite engelska ord, jag blinkar till med mina, nåväl, rådjursögon jag med.
Till den kakan har jag även kavlat och skurit ut bokstäverna i hennes namn i marsipan. Och jag har även gjort små morötter i orange marsipan med blast i grön marsipan.
Det serveras även en (trumvirvel) Brownie kaka, den är dock lite mer vulgär, med mörk choklad glasyr, or should i say: Dark Chocolate Frosting.
Där har jag också kavlat ut Frejas namn i röd marsipan, och gjort små dekorativa röda och rosa rosor. Se bild ovan.
För att det ska bli lite mer exklusivt så gör jag kakorna glutenfria. Det påverkar inte smaken och "Farbror" Felix kan äta med gott samvete...

På söndag blir kalas 2 när min familj kommit hem från Teneriffa, eller vart de nu är. Här i Kumla är de alla fall inte. Dom är någonstans långt bort i från Snömonster och leken "Vad gömmer sig under snön?".
Då bjuds det på Dora-Tryffel-Tårta a´la Moa. En chokladbombstårta med Dora bild, lila marsipan och rosa dekorationer..
Det är inte så tokigt att vara kalasmamma alla gånger...=)

1 kommentar:

  1. Oj ojoj vad gott, fasiken att jag viktväktar mig! för jag antar att vi är inbjudna på söndag. Kram

    SvaraRadera