torsdag 28 januari 2010

Snor


Varför är snor det enda som tinar i minusgrader?
När man är inne på vintern så har man aldrig några problem med snuva, eller ja, den är så att säga under kontroll.
Men så fort man visar sig ute så börjar snoret rinna. Ungefär som att det tinar och måste ut. Bakvänt.

Det är många grejor i livet som kan tyckas bakvända, eller svårförklarade.
Jag tänker främst på att ett plagg i tvättmaskinen aldrig kan bli övervått, eller övertorrt i tumlaren. Ja möjligtvis om det börjar brinna då..

Eller hur många gånger varje vecka hör man massa roliga ord eller uttryck och tänker, så där ska jag börja säga..!Man börjar förstås aldrig säga dem, innan det dyker upp ett nytt ord som man bestämmer sig för att använda...å så fortsätter det. Ekorrhjul

Okej, bara en grej till som jag låg och tänkte på i natt(efter jag sett de finska nyheterna). Det kanske bara är jag som känner så, men finnar(folkslaget) i Finland känns så fruktansvärt sammanbitna, det är bara en bild jag har fått. Lite ihopdragan munnar stillsamma ögon. Visst kan finska människor också vara lyckliga och visa glädje, men de kanske gör det i en portion sen är det bra,. I alla fall om man jämför med norskarna som känns väldigt skojfriska. Är vi i sverige någonstans mittimellan då?

1 kommentar:

  1. Mycket bra observation! håller med fullständigt, med risk för att vara lite väl "dra alla över en kam". men visst är vi ett mellanting.

    SvaraRadera