tisdag 26 januari 2010

Har de dumma blondiner i Usa?


Blondiner anses som väldigt dumma. Man kan dömma blondiner väldigt snabbt, vilket man kanske inte borde göra. Man arbetar ju mycket med att krossa fördomar nuförtiden..Men varför känns det mer okej att vara fördomsfull mot en blondin eller säg en invandrare..
Hur uppkom då de dumma blondinerna?
För någonstans måste de ju ha börjat, tidernas begynnelse?!? Någon gång någonstans måste det ju ha dragits en slutsats att alla blonda tjejer var korkade, och så började snöbollen rulla.

Min teori är att någon gång, någonstans för inte alls så jättelänge sedan så sa 1 blondin, 1 dum sak, som kan ha betraktakts som lite korkat. Och de människorna som lyssnade spädde på historien för varje gång den berättades vidare, Ok. Lätt hänt. Typ från en Lokal Skröna-->vidare till orterna-->Storstaden-->Sen ut i vida världen.

Om min teori nu stämmer, hur hade det då blivit om man backar tillbaka och det var en brunett som sa det korkade.

Blondinhistorier är ju väldigt populära i Sverige. Men betraktas blondiner bara som dumma i Sverige? Eller finns det dumma blondiner i alla länder typ, Ryssland, Ukraina eller Kanada.
Jag tycker man aldrig ser eller hör om dumma blondiner i osvenska program..Eller gör man det.? Vi svenskar verkar ju uppfatta Norskarna som väldigt dumma, om de till råga på allt har dumma blondiner där med, hur ser då hoppet ut för norskarna. Och hur startade Norge skämten-?

Tillslut.
Blonda människor anses alltså som dumma, men innefattar det även blonda killar..Eller hamnar de utanför lådan??

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar